Тази събота: Ръгби с Мисия за всички

rugbismisiya

Ръгби с кауза на 20 октомври
Мърфис Мисфитс канят на турнир с мисия

Тази събота от 14 часа ръгби клуб Мърфис Мисфитс ще проведе ежегодния си благотворителен турнир по тъч ръгби, като този път каузата е наблюдавано жилище за младежи на Фондация за социална промяна и включване. Приходите от състезанието ще бъдат използвани за покриването на наема на “Дом Възможност” в град Русе за период от една година.

„Таксата за участие е 15 лева и всеки лев от нея ще бъде дарен за „Дом Възможност”. Добре дошли са всички деца и възрастни, любопитни да се запознаят с този вълнуващ спорт и да се позабавляват с нас в съботния следобед”, споделят от организаторите.

Началото на турнира ще бъде дадено в 14:00 часа в спортен комплекс „Бароко” в Студентски град (София) с много спортен хъс, вкусна храна и насоки за тези,  които за пръв път ще се включат в играта.


Проследете събитието във Facebook – Charity touch rugby tournament 2018


От организаторите призовават всички, които искат да подкрепят „Дом Възможност”, да се включат в турнира или да го подкрепят онлайн

 За каузата

„Дом Възможност” е мрежа от наблюдавани жилища на „Фондация за социална промяна и включване”, която предоставя подслон и подкрепа на младежи, израснали в специализирани институции за деца, лишени от родителска грижа. 


След като навършат пълнолетие, младежите от институции трябва да поемат по своя път сами и да се справят с предизвикателствата на самостоятелния живот. Институционалната грижа в България не разполага с достатъчен ресурс да ги подготови за тази крачка. Така те се оказват неподготвени за независим живот и се превръщат в лесна жертва на редица рискови поведения и практики като трафик на хора с цел трудова и сексуална експлоатация, просия, криминални деяния. 


Дом Възможност“ прекъсва цикъла на изоставянето като подпомага момичетата и момчетата, израснали в институции за деца, да изградят умения за независим живот, за да станат достойни и допринасящи членове на нашето общество.