КРЕМЕНА

Кремена идва от дом за деца, лишени от родителски грижи „Райна Гатева” в Русе, който бива затворен. Там завършва средно образование. Когато идва при нас е в процес на кандидатстване за висше образование в русенския университет.

В „Дом Възможност” Русе постъпва на 19 години. Докато живее при нас, я приемат и започва да учи техническа специалност, но скоро разбира, че това не е нейното призвание. Намира си работа и след първия семестър решава да премине задочно обучение. При нас живее почти една година, в която се устройва – намира си лека и приятна работа – рецепционистка в бизнес сграда, на която е и до този момент, прехвърля се в по-подходяща за нея специалност  в университета след окуражаване от страна на социалните работници и мениджъра на „Дом Възможност”, които се стараят да й покажат колко е важно образованието за успешната й реализация.

Така Креми се прехвърля в специалност „Детска педагогика”, запознава се с приятно момче, с което по-късно се сгодяват. Приятелят й, Радослав, живее в близост до „Дом Възможност” Русе.

Днес Креми е щастливо омъжена и отглежда заедно със съпруга си първото им дете. Често идва на гости в жилището и ни приема като нейно семейство.