Анонимна История Асен

анонимна история

Тази история няма име и лице. Ще наречем главния герой в нея Асен. Ще запазим неговата самоличност, за да не застрашим сигурността му. С тази цел ще ви спестим и някои от подробностите.

Това е щастлива история, история на успех!

Преди малко повече от година Асен попада в странна схема, организирана от неговия вуйчо. Преди да се усети той се озовава в Гърция. Без документи и пари, той бива принуждаван да продава тялото си и да проси, за да си заслужи прехраната. Не се гордее с това, но му се налага да го прави в продължение на дълги месеци.

Днес Асен живее в „Дом възможност“. Все още няма работа, но търси усилено. Щастлив е, че има покрив над главата си и получава храна и джобни, докато започне да се издържа сам. Най-голямата му радост е, че вече е далече от опасността да стане отново жертва на трафик.

Не знаем как е супял да се измъкне. Знаем само, че вече е при нас и нашата работа е да му помогнем да си стъпи на караката и да започне живота си на отговорен възрастен отначало.

Ще подкрепим Асен ако реши да търси справедливост за онова, което му се е случило, но сега задача номер 1 е да се възстанови от травмата на случилото си и да си намери работа.

Много младежи от домовете за деца са изправени пред риска да станат жертва на трафик. Вижте как можете да помогнете тук.