Лятна младежка академия за млади хора израснали без родителска грижа – „Спортуваме, състезаваме се и се обучаваме“

ОТНОВО Е ЛЯТО! – Време за заслужена почивка, спорт и срещи с добри приятели!

Някак неусетно настъпи времето за традиционния летен лагер на Програма „Дом Възможност“. Бивши и настоящи участници в Програмата, както и младежи от партньорски организации ще се срещнат в град Враца.

DSC02191

Наред със спортните състезания, разходките сред природата и традиционния пикник, младите хора израснали без родителска грижа, настанени в социални услуги на територията на Столична община, в неформална обстановка ще обновят и допълнят знанията си по актуални теми, свързани с рисковете пред които се изправя младият човек в съвремието ни като: трафика на хора, трудово-правни казуси, зависимости и сексуално здраве.

DSC09249

DSC09265

Няма да пропуснем и да гостуваме в Поправителния дом за непълнолетни, гр. Враца. Там ще се включим във футболен турнир с непълнолетните правонарушители, ще играем волейбол и тенис на маса. Вярваме, че както чрез спорта, така и чрез неформалните разговори ще можем да покажем на младите хора в конфликт със закона, че всеки има право на втори шанс и възможност за достоен живот.

DSC09048

DSC09009

Специални благодарности и на Столична община, която за поредна година оказва финансова подкрепа за осъществяването на проекта!

 

Sofia_logo_1s   Print

Проектът е подкрепен по Програма „СОФИЯ СПОРТУВА“, Подпрограма „В ИГРАТА СЪМ на Столична община.

„СОФИЯ СПОРТУВА“ Стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност на Столична община (2022-2030 г.)

 –––––––––––

От 2013 година насам, екипът на ФСПВ използва спорта като основно средство за достигане до младежите в риск и положително влияние по отношение на осъзнаване на опасностите на криминалния свят, както по отношение на осъзнаване на позитивните перспективи, алтернативи на престъпния живот, които „Дом Възможност“ предоставя за приемлива работа, достоен труд и живот.