Подкрепи ремонта на жилища за млади хора, по Програма „Дом Възможност“

paint-brush-g668a9c178_1920

Когато младежите, израснали без родителска грижа навършат пълнолетие и напуснат социалните институции, те много бързо се изправят пред избора да останат на улицата с всички последици от това или да се опитат да се справят с живота си сами, вече като възрастни. За съжаление обаче, те много често нямат необходимите за знания и умения за достоен и пълноценен живот.

Програма „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване (ФСПВ) представлява мрежа от жилища от семеен тип, в които младежите с подобна история правят плавен и устойчив преход към самостоятелен живот.

Как им помагаме? С подслон, храна, формално и неформално обучение за управление на личните финанси, грижа за личното здраве, развитие на социалните умения, намиране и задържане на постоянна работа, професионални курсове и дори университетско образование.

ФСПВ дава шанс на младежите в рамките на 2 години да „стъпят на краката си“, за да не се налага да бъдат подкрепяни от социални услуги или институции в бъдеще. От началото на програмата през „Дом Възможност“ са преминали повече от 200 младежи, от които над от 2/3 вече са самостоятелни личности. Някои са студенти, други се развиват професионално, като сред тях вече има и успешни и грижовни родители.

Два от адресите на „Дом Възможност“ са в гр. София – ж.к. Люлин и ж.к. Дружба, с общ капацитет от 10 младежа. Осем години след стартирането услугата на територията на Столична община настъпи време за ремонт и освежаване на помещенията.

Даренията Ви ще помогнат на Фондацията възможно най-бързо да събере необходимите средства за материали за ремонт и подобряване на условията за живот на младите хора, които, както всеки от нас, имат нужда от спокойствие и уют.

Как да ни помогнете?

С  SMS на тел. 17 777 с текст  DMS DOM /за абонати на А1, Виваком, Йетел/

По банков път на следната банкова сметка: BG97RZBB91551004477267

SWIFT CODE: RZBBBGSF

Списък с необходимите материали можете да намерите тук.