„Футболно лято в поправителния дом“ 2019

DSC09265

В началото на м. юни 2019 г. „Фондация за социална промяна и включване“ проведе традиционния лагер „Футболно лято в поправителния дом“ за седма поредна година с подкрепата на Столична община, фирми и частни дарители.

DSC09277 DSC09009

Много забавления, футбол, нови знания, разпалени дискусии, нови приятелства, поуки – петте дни на лагера донесоха на участниците, както емоции, така и разменени житейски уроци и опит.

DSC09034

18 младежи се включиха в лагера тази година, като, разпределени по отбори, младите хора от „Дом Възможност“, SOS Детски Селища България и „Защитено жилище „Заедно“   сутрин посещаваха поправителния дом за футболни срещи, след което групите се връщаха в Младежки център – Враца за обучения и развлекателни дейности.

DSC09249

 

DSC09414

Съчетахме забавлението със сериозни разговори на значими за младите хора теми като: трафик на хора, трудова заетост, предпазване от болести предавани по полов път и др.

Не пропуснахме и традиционната вечер с лагерен огън, където наред с вкусното барбекю и игрите на открито, младежите и ръководителите имаха възможност да продължат разговорите в неформална обстановка.

DSC09362

–––––

От 2013 година насам, екипът на фондацията използва спорта като основно средство за да достигне до младежите в риск и да им повлияе положително по отношение на осъзнаване на опасностите на криминалния свят, както по отношение на осъзнаване на позитивните перспективи, алтернативи на престъпния живот, които „Дом Възможност“ предоставя за приемлива работа, достоен труд и живот.

Print  Sofia_logo_1s