HOPe SOAP

untitledРаботилница за сапуни HOPe Soap стартира през месец март 2012 година като част от съвместен проект между „Фондация за социална промяна и включване“ и международната студентска организация „Сайф“ (SIFE).

Мисията на българските студенти в Бирмингам, Великобритания, които са част от международната организация „Сайф“, е да дават необходимите знания и увереност на хората в нужда, за да могат те да се справят сами с живота и да напуснат зависимостта си от правителствени и неправителствени организации.

Благодарение на работилница за сапуни HOPe Soap младежи в неравностойно социално положение и хора в риск от бедност биват ангажирани  с продуктивна дейност, която развива техните социални и трудови умения, като в същото време генерира средства за издръжката на програма „Дом Възможност“.

Процесът включва малко на брой прости операции, подходящи за интелектуалните и физическите възможности на младежите в „Дом Възможност”. Съчетават се творческа дейност и рутинна последователност, което спомага за развитието на техните психосоциални умения и трудови навици в защитена среда. Сапунът се произвежда от готова база, аромати и оцветители, които отговарят на всички нормативни изисквания за качество и хигиена.

„Работата е основна ценност и ключов фактор за интеграцията на всеки млад човек в обществото. Младежите, израснали в домовете имат нужда точно от това – да бъдат ангажирани в смислена дейност, която им дава чувство за принадлежност, по-добра самооценка и утвърждава достойнството им. Това е шанс за тях да повишат капацитета си и да станат по-конкурентноспособни на пазара на труда.“ коментира Теодора Колева, изпълнителен директор на „Фондация за социална промяна и включване“.

Направете своето лично или фирмено събитие още по-специално, като поръчате ръчно изработени подаръци на достъпна цена! По този начин ще подкрепите и каузата на младежите в неравностойно социално положение!

Можете да видите каталога с актуални модели и цени тук.

За повече информация и поръчки: office@fscibulgaria.org

„Работилница за сапуни HOPe Soap“ пред камерата на Нова телевизия: