КРАСИМИР ЙОРДАНОВ

Красимир е част от програмата Дом Възможност в град Русе от края на 2011-а година. Отличава се с голямо постоянство и желание за развитие, въпреки че първите му месеци в жилището не бяха много леки. Пристигна много объркан – не беше наясно с какво иска да се занимава, как си представя живота си като цяло, сприятеляваше се с много рискови хора, които се опитваха да го склонят да продаде наследството си. Един от тези познати го забърка в схема за изплащане на кредит на скъпи телевизори, които познатият му взема, а за Краси остават само дълговете.
След дълъг процес на адаптация и печелене на доверие, той успя да се стабилизира и да види цялата картина. Скоро Краси си намери и работа и, в продължение на година и половина, всеки ден извършваше тежка физическа работа на открито (копае канали за кабели). Работата бе целогодишна – в дъжд, студ, сняг и жарко слънце, Краси все копаеше. Търсеше и нова работа, тъй като фирмата спря да плаща заплати, а той нямаше подписан договор и не можеше да си вземе дори изработените пари. Тъкмо затова решихме, че е много подходящ младеж, на когото можем да гласуваме доверие.

Краси мина интервюто и веднага бе назначен. За него имаше още по-добри условия – въпреки че ние превеждахме минимална работна заплата, фирмата пое неговите осигуровки за собствена сметка, за да може да взема пълната сума като заплата. Всички са много доволни от Краси. Той е много щастлив и благодарен за тази нова възможност. Беше повишен на третия месец на по-интересна и перспективна позиция. В момента е в края на стажа си и очаква преподписване на постоянен договор с повишение на заплатата. Имаме уверението на мениджъра на човешки ресурси, че се справя отлично и колективът го приема добре и със сигурност ще го оставят на работа, ако той има желание. Краси от своя страна започна да придобива увереност и спокойствие, които до този момент му бяха непознати. Всички наши колеги от Русе споделят, че той се е променил много, има сериозна приятелка и вече прави планове за бъдещето си, което е съвсем ново за него и можем да кажем  – развитие в правилната посока!