Дом Възможност София

big_4011

Стоян Стоянов

Управител „Дом Възможност“ град София

Роден съм през 1972 г., женен с три деца.

Усвояването на професията музикант ме преведе през много места, срещна ме с много хора и ми даде много житейски опитности.
От години наблюдавам как всяко предишно поколение гледа с тревога на следващото. Имам силното желание да помогна на младите хора, с които работи ФСПВ.

Нищо не може да замени семейната среда, но се надявам да сме полезни като екип за развитието на потенциала и възможностите на тези младежи.

 

alt=

Вержиния Илиева

Социален работник „Дом Възможност“ София – ж.к. Люлин

Завършила съм бакалаварска степен “ Социални дейности „. От  2004 г.  Работя с рискови групи по Програма за превенция на ХИВ  и СТИ. Работата ми е свързана преди всичко с млади хора. В “ Дом Възможност “ открих начин да бъда полезна на младежите да не попадат в  групите, с които работех.  Прекрасно е да гледаш как пред очите ти израства ново, борбено и по-добро поколение.

Latinka

Латинка Крумова

Социален работник „Дом Възможност“ София – ж.к. Дружба

Завършила съм магистърска степен “Педагогика„ със специализация „Социална педагогика“. Имам опит над двадесет и три години с деца, възрастни хора, зависими и техните близки. Следдипломното ми обучения включва групова терапия, съвременно лечение на зависимости, интегративни подходи, семейна терапия, системен подход за работа с родители и семейства, обща и специална психотерапия, насилие и здраве, коморбидност, здравна комуникация, тревожни разстройства и депресии.

Последните две години ръководих програма за „Психосоциална рехабилитация“ на лица с психически и поведенчески ръзстройства, дължащи се на употребата на наркотични вещества. От цялостния ми опит, разбрах, че хората имат нужда от изслушване, разбиране и човешко отношение. Смятам, че това е моето призвание.

Работата с младежите от ФСПВ е естествено продължение и свеж полъх. Съпровождаме ги в трудностите и целим да ги научим да се справят  сами. Стремим се да ги научим на по-широк светоглед, баланс, труд, планиране на свободното време и финанси, за да станат пълноценни млади хора. Техните възходи са нашето удовлетворение!

Почивам си с градинарство, разходки сред природата, интересувам се от глобални и общочовешки теми като климат и опазване на околната среда!

 

Мария Вачковска

Социален работник „Дом Възможност“ София – ж.к. Дружба

Завършила съм Психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила съм в детски градини и училища като ресурсен учител, педагогически съветник,психолог и обществен възпитател.
Работата ми като социален работник във ФСПВ съвпада и с моя лична кауза. Да се помога навреме, да се вдъхновява младежта и да запазваме тяхното достойнството.