Дом Възможност София

Vili_1

Велислава Крумова

Социален работник „Дом Възможност“ София 

Богослов,арт терапевт и трудотерапевт, учител по български език на бежанци, художник,свободна душа. Съосновател на сдружение Милостив-платформа за благотворителност. С опит в неправителствените организации от 2012 г.
Започнах работа като учител в детска градина на слухоувредени деца, арт терапевт на младежи. Била съм специален педагог в няколко организации. Водила съм деца и младежи на екскурзии в цялата страна. В момента освен като учител по български език на бежанци и социален сътрудник, работя като част от екипа на ФСПВ. Радвам се че мога да бъда полезна на младежите и да ги подкрепям в правото им на избор. Радвам се че работя с хора които споделят моите възгледи.

 

Mario_Stoyanov

Марио Стоянов

Социален работник „Дом Възможност“ София 

Професионалният ми път започна, като стажант в неправителствена организация, коя работи с превенция на деца в рискова среда. Впоследствие участвах в в няколко доброволчески инициативи на различни НПО организации.
Случайно започнах стаж в частен център за психично здраве. Стажът беше насочен в две насоки към развитие на емоционална и социална интелигентност при децата и в натрупване на личен опит в идвидулано и групово консултиране, като продължи в индивидуално консултиране 2 г. а в груповото консултиране почти 4 г.
Докато следвах започнах работа свързана с деца в предучилищна възраст. Впоследствие започнах работа в частен образователен център като учител на деца в начален етап на образование.
След това станах част от екипа на център за лечение на зависимости. В тази работа имах възможност да водя индивидуални и групови консултации под супервизията на ръководителя на терапевтичният център. Тук научих, че всеки може да извърви пътят към промяната и да вдъхнови други да го последват.
През 2023 г. се присъединих към страхотният екип ФСПВ.
Отдадеността на колегите от екипа е наистина заразяваща. Тук съм защото вярвам в личните истории. Вярвам, че всеки има право на шанс и възможност да намери своя път и нещата, който го правят щастлив без да бъде отхвърлен и изолиран заради миналото си. Мога да бъда от полза на един млад човек да „напише своята история“.