Доброволци

21908295_10155101493748741_683759913_o

Лиляна Калнакова – LeMaire

Преводи и илюстрации

Родена съм в София. Завърших бакалавърска степен по анимация. Илюстрирала съм 2 публикувани детски книги. В момента съм доброволец в хоспис за пациенти с деменция, както и художествен посредник за група потребители на услуги в природен резерват. В процес съм на придобиване на диплома за терапия, базирана на будистката психология. Доброволец съм във „Фондация за социална промяна и включване“ (преводи, рисуване), защото бих искала нещата най-сетне да се променят и хората да проявяват състрадание, а не страх. Иска ми се младите хора да получават шанс да бъдат приети като нормални човешки същества. След дълго време на тъга, най-сетне има надежда и бих искала да я предам нататък.

Елица Кралева

Доброволец – менторство и преводи

Завършила съм Национална гимназия за хуманирани науки и изкуства „Константин Преславски” в гр. Варна. В момента съм студентка в Университета за национално и световно стопанство в гр. София със специалност Икономика и управление с преподаване на Английски език. Във важен момент от моят живот станах доброволец във Фондация за социална промяна и включване. Спечелиха ме с топлотата и уюта, с които бях посрещната. Работата ми включва предимно помощ за изработката на сапуни заедно с младежите от Дом Възможност и изготвянето на някои преводи. Също така взимам участие в организирането на различни събития и кампании.

Да поставиш другия преди себе си е дарба, което много малко хора съумяват да проявят. Още повече да подадеш ръка, влагайки всички свои усилия, любов и емоции, борейки се със страховете си без да знаеш резултата.

За мен е огромно удоволствие да давам нещо малко от себе си всеки път участвайки в  инициатива на фондацията.


Габриел Илиева

Доброволец – преводи и менторство

Летен детски лагер

Помагам доброволно към ФСПВ с различни неща – понякога се включвам в подготовката на различни събития, участвам практично в някои проекти, но може би най-вече помагам с превеждане – както на текстви файлове, така и със симултанен превод. Участвам и в летния лагер на ФСПВ и фондация The Trussell Trust с децата от с. Липница, като част от доброволческия екип на преводачите. Той се провежда ежегодно, като миналата година беше в Кранево. Едни от най-вълнуващите и удовлетворяващи мигове от лятото си изживях именно там – с децата. Моментът, който ме вдъхнови най-много тогава беше когато видях сълзи на радост в очите на едно от децата, с които си говорех. В този момент то бе уязвимо и единственото, от което имаше нужда беше любов и някой, който да вярва в него… Тогава осъзнах, че наистина си струва.

За мен е важно да бъда съпричастна и да допринасям за развитието както на обществото ни, така и на поколението ни. Смятам, че социалното състояние на нацията ни зависи от всеки един от нас, затова реших, че искам аз да правя своята част. А какво по-добро от това да бъдеш там, на разположение, когато някой се нуждае?

Искрено се възхищавам на невероятните сърца, които имат екипът и всеки участник към ФСПВ, както и на мисията, на която са се посветили. За мен е огромно удоволствие и чест да мога да бъда част от всяка тяхна инциатива.