Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

 

iwc2

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“.

Повреме на срещата бе представен центърът на ФСПВ в кв.Факултета, изграден по програма „Ранно детско развитие в уязвими общности“, развитието на децата и техните семейства през изминалата година, партньорството по проекта, както и значението на образованието за тази общност.

iwc5 iwc3

Благодарение на подкрепата на дамската благотворителна фондация, ФСПВ ще успява да покрива основните разходи в центъра си за обществена подкрепа в уязвимата общност, където деца и техните родители получават помощ в първите и най-важни първи стъпки на децата в образователната система.

iwc1

Екипът на центъра вярва, че, предоставяйки достъп и професионална опора на децата и семействата в първия етап на образованието, децата ще бъдат по-подготвени за това, което ги очаква в училище и, в дългосрочен план, ще бъде намален процентът на отпадане от образователната система.

IWC_Logo                                                                Logo_+_TEXT_BG