„Футболно лято в поправителния дом“ 2018

„Фондация за социална промяна и включване“ проведе лагер „Футболно лято в поправителния дом“ за шеста поредна година с подкрепата на Столична община и частни дарители.

1

Тази година началото на лагера съвпадна с началото на Световната купа, но, освен безспорните футболни емоции от игрите в поправителния дом и тези на телевизионния екран, вълнения имаше и извън спорта. Много забавление, нови знания, разпалени дискусии, нови приятелства, поуки – четирите дни на лагера донесоха много на участниците, както като емоции, така и като разменени житейски уроци и опит.

2

5

Рекорден брой младежи се включиха в лагера тази година, като, разпределени по отбори, младите хора от „Дом Възможност“ и SOS Детски Селища България пътуваха всяка сутрин до поправителния дом в гр.Бойчиновци за футболни срещи, след което групите се връщаха в гр.Враца за обучения и развлекателни дейности.

3

От 2013 година насам, екипът на фондацията използва спорта като основно средство за да достигне до младежите в риск и да им повлияе положително по отношение на осъзнаване на опасностите на криминалния свят, както по отношение на осъзнаване на позитивните перспективи, алтернативи на престъпния живот, които „Дом Възможност“ предоставя за приемлива работа, достоен труд и живот.

 

qw1qw2

 

 

 

През 2018-а година Столична община предостави финансиране в размер на 1813 лв. за частично покриване на разходите по летен лагер „Футболно лято в Бойчиновци“ в рамките на Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община, Програмен приоритет: Проекти, свързани със спорт в свободното време за деца и ученици – програма „Ваканция“.