Второ обучение на тема „Финансова грамотност”

logo   experian_logo

С много настроение и желание за надграждане на наученото, доброволци от Experian проведоха второ поред обучение на финансова тематика за младежите от програма „Дом Възможност” на „Фондация за социална промяна и включване”.

DSC_3277

Поредицата обучения се случва в рамките на съвместния проект “Осинови си къща” на ФСПВ и Experian, който стартира през февруари миналата година.

DSC_3303

Освен с практични насоки за управление на личните финанси, специалистите на глобалния лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги подкрепят младежите и с менторска програма, адаптирана към нуждите на младите хора, израснали без родителска грижа.

„Надяваме се през тази година да успеем да доразвием идеята за менторство. За младежите е изключително ценно да общуват с хора извън тяхната среда, хора, които могат да бъдат тяхна подкрепа по пътя на постигане на целите им”, споделя Теодора Колева, Изп. Директор на фондацията.

aid330211 v4 728px Draw a Simple House Step 16 Version 3

Вече втора година фирмата подпомага социалната програма на фондацията и финансово, като предоставя частично покриване на разходите на едно от жилищата от семеен тип „Дом Възможност“ в София, в което са настанени младежите.

Още за съвместния проект на ФСПВ и Experian можете да намерите тук.