Годишна конференция на ФСПВ: Силата на нетуъркинга

sp63media.co.uk

За четвърта поредна година, „Фондация за социална промяна и включване“ събра представители на различни неправителствени организации от Балканите и Югоизточна Европа с цел обмяна на опит по Програмата си за развитие с фокус върху силата на нетуъркига, успешните модели на ФСПВ и тяхното репликиране в региона.

sp63media.co.uk sp63media.co.uk

Седем неправителствени организации по Програмата за развитие на ФСПВ взеха участие с представители от Албания, България, Хърватия, Македония, Молдова, Сърбия, Швейцария и Великобритания.

Основна цел на годишната конференция бе споделянето на напредъка по проектите в различните страни, обмяната на опит и идеи за изграждане на успешни мрежи на подкрепа на местно, национално и международно ниво, тенденции във фондонабирането за 2018-а година, както и развитие на проектите и организационната стратегия.

sp63media.co.uk sp63media.co.uk

В рамките на три дни, в сесии и уъркшопове в Скопие, представителите на различните организации интензивно обменяха натрупания в рамките на партньорството опит, успешните практики, трудностите, с които се сбълъскват при работата с младежи, деца и семейства от уязвими групи.

sp63media.co.uk

По програмата си за развитие, за момента ФСПВ партнира със седем организации със сходна дейност на Балканите и Югоизточна Европа.  Предоставяйки наръчник за работа по програмите си, регулярни обучения и срещи, ФСПВ подпомогна успешното репликиране на проекти „Дом Възможност“ в Сърбия (2 наблюдавани жилища), Хърватия (2 наблюдавани жилища) и Албания (1 наблюдавано жилище). Гръцките партньори на организацията пък управляват дневен център за младежи, напускащи домове за деца, лишени от родителски грижи в Атина, като партньорства в развитие се изграждат и в Молдова и Македония.