Божествено добро по Коледа

9 224 хора в нужда получиха своя коледен подарък

1 FSCI Christmas Appeal 2017

Благодарение на общите усилия на „Фондация за социална промяна и включване” Великобритания и „Фондация за социална промяна и включване” България, 9224 прилежно опаковани подаръка достигнаха до деца и възрастни, който живеят в бедност в цялата страна.

Мащабът на кампанията се разраства всяка година, като в инициативата биват включвани все повече населени места в България. Все повече стават и доброволците, както и дарителите, които подкрепят благотворителната кауза.

Кампания „Коледни подаръци” тази година достигна до Костенец, Варна, София, Балчик, Правец, Видраре, Ботевград, Хайредин, Бойчиновци, Стара Загора, Русе, Тръстеник, Новград, Сандански, Бяла Слатина, Бургас, Бобов дол, Липница, Плевен, Търнава, Крислово и Добрич.

5_6_

„Да подариш подарък за Рождество Христово означава толкова много. От една страна, това символизира подаръка, който човечеството е получило на този ден. В същото време, показваме на тези хора, които живеят в периферията на обществото, често забравени и загърбени от самото общество, че ние мислим за тях и вярваме в тях. Защото най-важно в деня на Коледа е да бъдем добри – с нашите близки и познати и дори с хора, които не познаваме, с хора, които имат нужда от подкрепа., споделя Теодора Колева, Изпълнителен директор на ФСПВ България.

Съдържанието на подаръците е дарено от хиляди хора във Великобритания, а средствата за покриване на транспортните разходи и разходите за склад покриха български дарители.

Подаръците бяха дарени на деца и възрастни в центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа, домове за стари хора, бедни семейства, бежански лагери, училища в много бедни райони, общностни центрове, затвори, поправителни домове, центрове за деца и младежи с увреждания, клубове на инвалида, защитени жилища и много други места, на които нуждата от топлина за Коледа е осезаема.

3 4_

„Благодарни сме на колегите от ФСПВ Великобритания за неимоверните усилия, които полагат в продължение на месеци, за да организират кампанията във Великобритания. Представете си колко хиляди предмета са успели да осигурят чрез дарения от общността, след това да ги сортират, подредят, опаковат като коледен подарък. Всеки подарък идва и с етикет какво съдържа и за какъв човек е предназначен, например момиченце на 5 години или момче тинейджър. Благодарни сме на българските дарители, благодарение на които успяхме да съберем сумата от 4 700лв. Разходите за склад и куриери ни струваха 1 788, 68лв., което означава че дори имаме резерв за следващата кампания. В разтоварването на камиона с подаръци и подреждането му в склада пък се включиха над 50 доброволци.” , допълва още г-жа Колева.