За сватбите и Хората

brideandgroomhandswrings

Както всяка година, така и тази, лятото настъпи и премина, за да ни предостави безброй възможности за щастливи преживявания, морски радости, изкачване на върхове и много, наистина много сватби.

Дали броят на младоженците тази година се е увеличил, може да каже със сигурност само статистиката. Това, което, обаче, можем да потвърдим ние, е, че процентът на събития с благотворителен акцент, а в това число и сватбите с кауза, прогресивно расте.

Добрите жестове се превръщат във все по-често срещан елемент на специалните събития, за да донесат не просто радост на гостите на мероприятието и скъп спомен от събитието, но и за да внесат нещо добро в света около нас, в обществото, в което живеем, сред хората, редом до които самите ние съществуваме и се развиваме.

Неотдавна на едно наше събитие, колега сподели, че, според него, няма как да си позволим да останем безразлични към проблемите в обществото, ако наистина искаме да бъдем успешни. Защото средата е това, което отчасти определя човека и това, което той може да постигне в рамките на тази среда. Именно подобряването на средата в обществото и намаляването  на някои от социалните проблеми, е мисията на нашата работилница за сапуни HOPe Soap (от англ. „сапуни на надеждата”).

20750615_10214346274318845_343002402_n

Изработени ръчно от младежи в риск, повечето от които израснали без родителска грижа или в приемни семейства, сапуните HOPe Soap са един от начините за генериране на средства за поддържане на програма „Дом Възможност”. Малкото социално предприятие съществува от 2012 година, като основната му цел е не просто да подпомага финансово социалната услуга на фондацията, но и да предоставя работна среда на младежи в трудна житейска ситуация; среда, в която те да се развият и наваксат пропуснатото в детството. Сериите сапуни са винаги съобразени със сезона и предпочитанията на клиента, поводът, цветът, усещането на събитието.

FullSizeRender (2)

А това лято поводите бяха много. Много и различни бяха и сапуните, които младежите произведоха – сърца с различна форма и големина, морски звезди, миди, рачета, котви, цветя и дори бейзболни и футболни топки.

Някои от младоженците решиха да подкрепят „Фондация за социална промяна и включване” не просто като подарят сапуни HOPe Soap на гостите си, но и като помолят всички поканени да дарят на организацията средствата, които иначе биха отделили за цветя.

21744339_10212624898290339_748169896_n svatbi

От синята сватба на Благой и Надя, през люляковата свежест на Елена и Велчо, до романтичната розова класика на малките сапуни сърца в бляскава торбичка, HOPe Soap донесоха надежда и красота на много събития през това лято. Донесоха и заявка и усилие към едно по-здраво общество, в което хора помагат на други хора в нужда и риск, за да бъдем всички заедно по-успешни, по-отговорни за обществените процеси и малко по-добри.

FullSizeRender

 

  • Ако искате и Вие да подарите сапуни HOPe Soap на Вашите гости, направете своето запитване на office@fscibulgaria.org 
  • За да подкрепите програма „Дом Възможност” за младежи, израснали без родителска грижа, дарете 1лв. с sms с текст DMS DOM на номер 17 777