Футбол в поправителния дом

За пета поредна година, страстта към футбола събра младежите от програма „Дом Възможност“, екипът на „Фондация за социална промяна и включване“, младежите от поправителния дом в град Бойчиновци и доброволци.

DSC_0437

Поради високите температури, мачът бе проведен под сянката на дърветата в непосредствена близост до сградата, в която учат и живеят младежите от поправителния дом. За подготовката на терена се погрижи екипът на фондацията, а за подкрепата на отборите по време на играта отговаряше публиката – младежи от поправителния дом, екипът на институцията, членове на фондацията и доброволци в инициативата.

DSC_0379

DSC_0410

DSC_0428

Срещата продължи около час и половина, като трите отбора трябваше да се изправят един срещу друг на принципа „всеки срещи всеки“. Макар момчетата от поправителната институция да показаха високо ниво, победител в тазгодишната футболна среща стана отборът на фондацията.

DSC_0332

DSC_0431

DSC_0436

За реализирането на инициатива „Футболно лято в Бойчиновци“ тази година екипът на фондацията разчиташе изцяло на дарения от български граждани, като събраната сума в рамер на 1 177 лв. бе използвана за покриване на разходите за храноден на младежите от „Дом Възможност“, както и за подаръци за лишените от свобода – учебни материали за предстоящата година, пакетирани храни и козметика.

DSC_0424

Целта на „Футболно лято в Бойчиновци“ е, от една страна, да показва на младите хора, лишени от свобода, че има алтернативи на престъпния живот, че не са сами и забравени, въпреки направените грешни избори, както че има към кого да се обърнат, ако желаят промяна, след напускане на институцията.

Другата цел на инициативата е да осигурява възможност младежите от програма „Дом Възможност“, управлявана от ФСПВ, да видят поправителната институция отвътре като превенция на попадането им в местата за лишаване от свобода.

DSC_0367