Какво ново в психосоциален център „Възможност“

air liquide logo

Четири нови обучения за трудови умения, навици и основни познания за „животът на възрастен“ организираха експертите от психосоциалния център в столицата

По време на обученията, младите хора, напускащи специализирани институции за деца, лишени от родителски грижи и младите хора в риск от бедност, които се възползват от услугите на центъра, проведоха и дискусии на тема „Работни възможности“, в рамките на които екипът от „Фондация за социална промяна и включване“ очерта възможностите за кандидатстване, които стоят пред младежите. Екипът обсъди с младите хора най-подходящите за тях работни алтернативи, залагайки на директните си контакти с работодатели.

Освен с поредицата от ценни обучения, центърът може да се похвали и с нови 23 консултирани младежа, 9 от които в последствие са настанени в наблюдавани жилища „Дом Възможност“ или пренасочени към други социални услуги.

img_2873

Благодарение на финансирането по проекта, фондацията успя да закупи консумативи за изработката на сапуни, част от които бяха дистрибутирани в различни градове в страната с цел популяризиране на социалното предприятие на неправителствената организация – „Работилница за сапуни HOPe Soap“.

30_09-18

Социалното предприятие за изработка на сапуни ангажира времето на младежи в неравностойно положение с продуктивна дейност, която развива техните социални и трудови умения, като в същото време генерира средства за издръжката на програма „Дом Възможност“.

*Психосоциален център „Възможност“ се намира на адрес  

гр. София, бул. Димитър Петков 75, ет. 1. ап. 3

**Научете повече за психосоциален Център „Възможност””  на www.vazmojnost.com

***Научете повече за  Air Liquide Foundation